A biokandallók kiszállítása az egész országban díjmentes!

A biokandallóról

Látvány, hangulat, élmény és kényelem…

Ezt nyújtja napjaink kedvelt lakástartozéka, a biokandalló.

A tűz látványa ősidők óta lenyűgözi az embert, mi emberek jól érezzük magunkat a tűz közelében. A lobogó tűz látványa hangulatos hátteret nyújt egy baráti beszélgetéshez, vacsorához, de egy magányos teázáshoz is.

biokandalló egy olyan nyitott tűzterű, bioalkohollal, bioetanollal működő látvány kandalló, melynek működtetéséhez nem szükséges semmiféle szakhatósági engedély. Üzemeltetéséhez nincs szükség villamos- vagy gázenergiára, és nincs szükség kémény kiépítésére, mivel a bioalkohol (bioetanol) égése során nem keletkezik füst, vagy egyéb káros anyag. A biokandalló használata során keletkező hő 100%-a helyiségben marad.

A biokandallók tűztere acéllemezből készül, az alkoholtartály(ok) minőségien kidolgozott rozsdamentes acélból. A biokandallókban valódi, igazi tűz ég, ezzel biztosítva a kellemes hangulatot és hőérzetet.

A biokandallók beüzemelése, összeszerelése nem igényel szakembert, pár perc alatt üzembe helyezhetőek, használatuk egyszerű, és biztonságos.

A biokandallónak köszönhetően ma már senkinek nem kell lemondani a lobogó tűz látványáról, hiszen a biokandallók bármilyen házba, lakásba, irodába, nyaralóba könnyen, gyorsan, egyszerűen beépíthetők.

Az általunk forgalmazott biokandallók, csak és kizárólag első osztályú, minőségi termékek. A precíz kivitelezésnek, és a magas szintű minőség ellenőrzésnek köszönhetően biokandallóink exkluzívak, használatuk biztonságos. Minden általunk forgalmazott biokandalló rendelkezik TÜV minősítéssel.

A bioalkohol növényi alapanyagból előállított, természetes, színtelen, jellegzetes szagú vízmentes alkohol. A bioalkohol (bioethanol) gyártásnak az alapanyaga cukortartalmú vagy keményítőtartalmű növények, melyekből cukrot, majd alkoholt állítanak elő erjesztéssel.

A bioalkohol égése során vízpárára és egészen csekély mértékű széndioxidra bomlik. A bioalkohol égése tiszta, ezért az égése során nem keletkezik káros anyag. A bioalkohol (bioethanol) fűtőértéke kiemelkedően magas (27.000 kJ / kg), ezért a biokandallók fűtési teljesítménye jelentős (kb. 1-5 kW), és mivel nincs kémény ami a hő nagy részét elvezetné – ez teljes mértékben hasznosul.  

A kiválasztás szempontjai...

Ön jelenleg négyféle biokandalló típusból választhat:

Szabadon álló biokandallók. Az ilyen biokandallók kicsomagolás után rögtön használhatók, nem igényelnek felszerelést. Nagy előnyük, hogy könnyen áthelyezhetőek egyik helyiségből a másikba, akár kül- és beltéren is használhatóak. A szabadon álló biokandallók között egyaránt megtalálhatóak a kisebb asztalra helyezhető, a modernebb padlóra állítható, és a klasszíkus darabok is.

Falra akasztható biokandallók. Az ilyen típusú biokandallót (általában kettő vagy négy a falnak megfelelő csavarral és tiplivel) egyszerűen a falra kell rögzíteni, felszerelésük, beüzemelésük nem igényel szakembert. Kínálatunkban forma- és színvilágban is sokféle ilyen modell megtalálható.

Beépíthető biokandallók. Az ilyen biokandallók általában téglából, kőből vagy tűzálló gipszkartonból kialakított bemélyedésbe vagy falüregbe építhetők be. Amennyiben nincsen lehetőségünk bemélyedésbe (falüregbe) építeni a kandallót, tűzálló gipszakrtonból vagy kőből körbeépíthetjük a biokandallót. A beépíthető biokandallók egyben falra szerelhetőek is, beépítés nélkül is csodálatos kiegészítője lesz otthonának.

Lehetőség van alkoholtartályt vagy tűzteret is vásárolni, melyek felhasználásával, beépítésével, egyedi, az Ön ízlésének tökéletesen megfelelő biokandalló építhető meg.

A biokandallók stílusosak, divatosak, sokféle kialakításút és kivitelűt választhatuk, így mindenki megtalálja a saját ízlésének, elképzelésének, otthonának megfelelőt.