0

Biokandallóval kapcsolatos tudnivalók

 

1

Kell-e kémény a biokandalló használatához?

Nem, a biokandalló használatához nincs szükség kéményre.

 

2

Szükséges-e engedély a biokandalló használatához?

Nem, a biokandalló használatához nincs szükség engedélyre, mivel a biokandallók, a megfelelő bioalkohol (bioethanol) használata során nem termelnek gázt, füstöt vagy egyéb káros anyagot.

 

3

Mi az a folyadék ami elég a biokandallóban?

A biokandallóban bioalkohol (bioetanol) ég. A bioalkohol, Alkonek vagy CNI bioetanol néven megvásárolható webáruházunkban, a nagyobb festék és háztartási boltokban valamint a nagy barkácsáruházakban, hipermarketekben.

 

4

A benzinkutak kútoszlopainál tankolható etanol (E85) használható a biokandallóhoz?

Nem, ne használja biokandallójában a benzinkutaknál tankolható etanol-t (E85). A benzinkutaknál kapható bioetanol (E85) 15% benzint tartalmaz, robbanásveszélyes ezért az égetése szigorúan tilos!

 

5

Mennyi ideig ég 1 liter bioalkohol (bioethanol)?

1 liter bioalkohol (bioethanol) kb. 1 - 5 órát ég a kandalló és az alkoholtartály típusától függően.

 

6

Szabad-e az égő alkoholtartály(oka)t utántölteni bioalkohollal?

Nem! Szigorúan TILOS az égő alkoholtartály(ok) utántöltése. Minden esetben várjuk meg amíg a tűz elalszik, várjuk meg amíg az alkoholtartály(ok) kihűlnek, csak ez után töltsük úrja az alkoholt.

 

7

Keletkezik-e füst vagy gáz a biokandallók használatakor?

Nem. A bioalkohol égetése során nem keletkezik füst, sem gáz. A bioalkohol égésekor vízpára és minimális széndioxid termelődik.

 

8

Káros-e a biokandallók használata?

Nem. A biokandallók nem növelik az üvegház hatást, széndioxid kibocsájtásuk annyi, amennyi egy növény növekedéséhez szükséges. A bioalkohol természetes alapanyagokból előállított tiszta alkohol (ethanol).

 

9

A biokandalló használata szagtalan?

A bioalkohol szinte teljesen szagtalanul ég (kivéve az illatosított alkoholokat), azonban ügyelni kell a kandalló tisztaságára! A kandallóra ráégett por vagy egyéb szennyeződés kellemetlen szagokat okozhat a kandalló használatakor, illetve a tűz eloltása után! Nagyon fontos ügyelni a tartály(ok) és a kandalló tisztaságára! Se a tartály(ok)ban, se pedig a tartály(ok)on kívül ne legyen odaégett kosz, szennyeződés vagy por!

 

10

A biokandalló alkalmas fűtésre vagy csak látvány?

A biokandallók fűtőteljesítménye kb. 1 - 5 kW, amely egy helyiség temperálására elegendő, de folyamatos, kizárlólagos fűtésre nem alkalmasak.

 

11

Biztonságos a biokandalló használata?

Amennyiben az üzemeltetési szabályokat mindig betartja, a biokandallók használata biztonságos.

 

Kérjük, használat előtt mindig olvassa el, és tartsa be az Üzemeltetési szabályokat! A helytelen, vagy gondatlan használatból eredő károkért a gyártó és forgalmazó felelősséget nem vállal!